Bästa badrumsskåpet

Ett badrumsskåp kan se ut på många olika sätt, och ha olika utformningar. De kan stå på golvet, eller hänga på väggen. De kan vara smala och långa, eller korta och breda. De vägghängda modellerna har ofta spegel, och många badrumsskåp har dörrar men en del har även hyllplan utan dörrar. Att hitta rätt badrumsskåp för badrummet kan vara svårt, men för att göra det lite enklare har vi här tagit ut tre olika badrumsskåp. Oavsett om du letar efter ett badrumsskåp i premium-, prisvärd- eller budgetsegmentet så kan du hitta det här.

Fix Hemma drivs tack vare våra besökare. Vi kan komma att få en provision från butikerna som nämns i artikeln

PlaceringProduktPassar
1IFÖ Option HighDig som söker ett premiumalternativ
2SVEDBERGS Intro 45 KitDig som söker ett prisvärt alternativ
3SVEDBERGS FACK-IDig som söker ett budgetalternativ

Topp 3 bäst i test badrumsskåp 2021

IFÖ Option High – Premium

Vinnaren i premiumsegmentet är IFÖ Option High. Det här fina badrumsskåpet på 230 volt har integrerad belysning i ovankant och på undersidan, samt spegeldörrar. Nedtill finns en frostad del som används för att öppna och stänga, och det finns dessutom ett eluttag på 230 volt med USB-port.

Det här badrumsskåpet har alltså allt du behöver – belysning, eluttag, USB och spegeldörrar. Det har dessutom en snygg design, och det är ett mycket praktiskt badrumsskåp. Skåpet kan dessutom kombineras med samtliga Ifö möbelserier.

Inne i skåpet finns två flyttbara glashyllor, dörrarna är mjukstängande och det finns ingen centrerad skarv i spegelskåpet vilket ger en bättre spegelbild. Här ingår dessutom förstoringsspegel och magnetlist. Storleken på badrumsskåpet är 70 x 60 x 17,2 centimeter. Detta är ett högkvalitativt och riktigt fint badrumsskåp.

Detta badrumsskåp finns även i bredden 90 centimeter och 120 centimeter, om man behöver ett större badrumsskåp. Här är det svårt att hitta några nackdelar, men om vi ska nämna något så är det priset som är en aning högt.

Fördelar:

 • Integrerad belysning
 • Spegeldörrar
 • Frostad del nedtill för öppning och stängning
 • Eluttag på 230 volt med USB-port
 • Snygg design
 • Kan kombineras med Ifös möbelserier
 • Två flyttbara glashyllor
 • Mjukstängande dörrar
 • Ingen centrerad skarv
 • Förstoringsspegel och magnetlist ingår
 • Hög kvalitet

Nackdelar:

 • Något högt pris

SVEDBERGS Intro 45 Kit – Prisvärd

Vinnaren i prisvärdsegmentet är Svedbergs Intro 45 Kit. Det här lilla badrumsskåpet på 45 centimeter har många fördelar – till exempel LED-belysning ovanför. Här finns även spegel, två hyllor samt ett dolt och vändbart eluttag på 230 volt.

Dörren på badrumsskåpet har heltäckande spegelglas på både insidan och utsidan, och det är tillverkat av galvaniserad plåt som är behandlad med zink-/järnlegering. Det är även pulverlackerat, vilket ger god reptålighet och ett utmärkt korrosionsskydd.

Storleken på badrumsskåpet är 45 x 70 x 15 centimeter och ljusstyrkan på belysningen är 550 lm. Det här är ett riktigt högkvalitativt och snyggt badrumsskåp.

Fördelar:

 • LED-belysning
 • Spegel
 • Två hyllor
 • Dolt och vändbart eluttag
 • Spegel även på insidan
 • God reptålighet
 • Hög kvalitet

Nackdelar:

 • Inga nackdelar

SVEDBERGS FACK-I – Budget

Vinnaren i budgetsegmentet är Svedbergs Fack-I. Det här är ett mindre badrumsskåp utan spegel. Det är barnsäkert och låsbart, och levereras med två nycklar. Detta badrumsskåp passar perfekt till mediciner eller annat som man vill låsa in.

Detta badrumsskåp har två hyllor, och det kan antingen vänster- eller högerhängas. Det här är ett enkelt, litet och smidigt badrumsskåp. Det är mycket prisvärt, och perfekt som komplement till ett större badrumsskåp eller för den som inte behöver särskilt mycket plats men vill ha möjligheten att låsa badrumsskåpet.

Bredden är 36,5 centimeter, höjden 49,5 centimeter och djupet 16 centimeter. Badrumsskåpet håller hög kvalitet och känns pålitligt och säkert, och det har en diskret och stilren design.

Fördelar:

 • Barnsäkert
 • Låsbart
 • Levereras med två nycklar
 • Två hyllor
 • Kan vänster- och högerhängas
 • Enkelt och smidigt
 • Hög kvalitet
 • Diskret och stilren design

Nackdelar:

 • Inga nackdelar

Köpguide till bästa badrumsskåpet 2021

Att välja badrumsskåp kan vara svårt eftersom det finns så många olika modeller att välja mellan. Det finns små badrumsskåp, stora badrumsskåp, badrumsskåp med och utan spegel, låsbara badrumsskåp, badrumsskåp med belysning, badrumsskåp med eluttag och många andra alternativ.

När du ska välja badrumsskåp finns det alltså en hel del du behöver fundera över. Vilken storlek du ska välja, vilka funktioner och egenskaper du vill ha, vilken färg och mycket annat. Detta kan göra det svårt att veta vilket badrumsskåp man ska välja, men det gör också att du kan få precis det badrumsskåp som du vill ha.

Här handlar det alltså främst om att fundera över vad man vill ha, och vad man behöver. En stor familj behöver förmodligen ett större badrumsskåp, medan det kanske räcker med ett mindre badrumsskåp om man bor själv. Förvarar man mycket i badrumsskåp behövs förstås mer plats.

Men det handlar förstås om mer än bara storleken på badrumsskåpet. Det handlar om utformning, egenskaper, material, färg och funktioner. Behöver du ett badrumsskåp med eluttag? Eller vill du kanske ha ett med belysning? Behöver du ett med spegel, eller kanske ett som går att låsa?

När du vet vad du letar efter så kommer det förmodligen bli ganska enkelt att hitta rätt. För att göra det enklare för dig att ta reda på vilket badrumsskåp du söker så kommer vi här att gå igenom sådant som kan vara bra att tänka på.

Badrumsskåp högskåp – vad tänka på?

Om du behöver mycket förvaring så kan ett högskåp vara ett bra val. Detta är ett golvstående och högt skåp, som erbjuder en massa förvaring. I ett sådant kan du förvara i princip vad som helst – handdukar och badlakan om du vill ha sådana nära till hands, toalettpapper, hudvårdsprodukter och så vidare.

Dessa skåp är ett utmärkt val om du behöver mycket plats, helt enkelt. De passar även perfekt som komplement till ett vägghängt spegelskåp, då kan man ha till exempel hudvårdsprodukter och liknande i det mindre skåpet och handdukar och badlakan i högskåpet.

Badrumsskåp spegel – vad tänka på?

Väldigt många badrumsskåp har spegel, även om inte alla har det. Ett badrumsskåp med spegel, eller spegelskåp som det också kallas, är ett populärt val. Och det är knappast svårt att förstå – de flesta vill trots allt ha såväl förvaring som spegel i badrummet, och med ett badrumsskåp med spegel får man båda delarna.

Om du vill ha ett badrumsskåp med spegel så finns det mång olika modeller att välja mellan. Dessa badrumsskåp finns i många olika storlekar och former, och inte minst med många olika funktioner och egenskaper.

Det kan vara bra att fundera över vilken typ av spegelskåp du vill ha. Behöver du ett med eluttag eller belysning? Hur stort skåp behöver du? Hur många hyllor vill du ha i skåpet, eller föredrar du ett mer öppet skåp med plats för större saker?

Badrumsskåp vägg – vad tänka på?

Väldigt många badrumsskåp sätts upp på väggen, till exempel de flesta modeller med spegel. Oavsett vilken typ av badrumsskåp du köper bör du fundera över vad du behöver, och vad du vill ha.

Det kan vara bra att börja med att fundera över vad du har plats för. Mät och ta reda på hur stort badrumsskåp som får plats, och bestäm dig sedan för om du vill ha den storleken eller ett mindre badrumsskåp.

Därefter bör du fundera över vad du behöver, och vill ha, i övrigt. Vilka egenskaper och funktioner är viktiga för dig? Vilken utformning, och färg, vill du ha? Ta reda på vad du söker, innan du börjar leta efter det.

Vad ska man tänka på när man väljer badrumsskåp?

När du ska köpa ett badrumsskåp handlar det främst om att ta reda på vad du behöver, och vad du vill ha. Utgå också från hur stort badrumsskåp som får plats, vill du ha ett mindre badrumsskåp så fungerar det förstås utmärkt, men se till att inte köpa ett större badrumsskåp än vad du har plats för.

Det finns väldigt många olika modeller på badrumsskåp – golvstående högskåp, vägghängda skåp, spegelskåp och så vidare. Badrumsskåp finns också i många olika storlekar, olika material, olika färger och i olika former.

Börja helt enkelt med att ta reda på vad du söker, eftersom det gör det betydligt enklare att hitta rätt. För att göra det ännu enklare, och begränsa alternativen ytterligare, kan du även sätta en budget i förväg.

Därefter är det dags att börja kolla runt, läsa på och jämföra. Utgå från det som är viktigt för dig när du väljer badrumsskåp, och välj helt enkelt det skåp som passar bäst för dig och ditt badrum.

Lämna en kommentar