Bästa takduschen

Att hitta rätt takdusch är inte alltid så enkelt som man kan tro. Det gäller att ta reda på vilken som passar i badrummet, men även att utgå från vad man vill ha. För att göra det lite enklare har vi här tagit ut tre olika takduschar, i olika prisklasser och med olika funktioner. Oavsett om du letar efter en i premium-, prisvärd- eller budgetklass så kan du hitta det här.

Fix Hemma drivs tack vare våra besökare. Vi kan komma att få en provision från butikerna som nämns i artikeln

PlaceringProduktPassar
1HANSGROHE Raindance SDig som söker ett premiumalternativ
2GUSTAVSBERG Nautic Square GB41205335Dig som söker ett prisvärt alternativ
3ARROW Duojet 3005Dig som söker ett budgetalternativ

Topp 3 bäst i test takduschar 2021

HANSGROHE Raindance S – Premium

Vinnaren i premiumsegmentet är Hansgrohe Raindance S. I detta takduschset ingår – förutom en takdusch – även blandare, handdusch, slang och glidfäste. Ett komplett set med allting du behöver till duschen, helt enkelt.

Den stora takduschen har en diameter på 24 centimeter, och handduschen har en diameter på 10,5 centimeter. Flödesmängden är 17 liter per minut och stråltypen är RainAir vilket innebär ett mjukt duschregn med luftfyllda droppar.

Här finns även en snabb antikalkfunktion, säkerhetsspärr vid 40 grader och inställningsbar varmvattenbegränsning. Detta duschset har en snygg design, håller hög kvalitet och har flera smarta funktioner. En nackdel är dock det höga priset.

Fördelar:

 • Komplett duschset
 • Stor takdusch med diameter på 24 centimeter
 • Mjukt duschregn med luftfyllda droppar
 • Snabb antikalkfunktion
 • Säkerhetsspärr vid 40 grader
 • Inställningsbar varmvattenbegränsning
 • Snygg design
 • Hög kvalitet

Nackdelar:

 • Högt pris

GUSTAVSBERG Nautic Square GB41205335 – Prisvärd

Vinnaren i prisvärdsegmentet är Gustavsberg Nautic Square GB41205335. Även detta är ett duschset som förutom takduschen även innehåller en termostatblandare, ett flexibelt väggfäste, en duschslang, en teleskopisk duschstång och en handdusch med tre olika funktioner.

Det här mycket prisvärda setet innehåller alltså hela sex olika delar, samtliga i en snygg design – och då inte minst takduschen och handduschen som har kvadratiska former. Takduschen har även en supertunn design, och en storlek på 25 x 25 centimeter.

Duscharmen är 40 centimeter lång och ger ett generöst duschutrymme, och såväl duscharmen som takduschen är vridbara och justeras individuellt. Duschmunstyckenas design gör det enkelt att torka bort kalkavlagringar, och en inbyggd och automatisk hetvattenspärr ger ett ökat skållningsskydd.

Här finns även Safe Touch-funktionen som minimerar värmen på blandarens framsida, ett flexibelt väggfäste på 5 till 13 centimeter för en enkel installation och en omkastarfunktion i flödesvredet.

Detta är ett mycket prisvärt duschset med många tillbehör, och många praktiska funktioner. Alla delar i setet håller hög kvalitet, och är enkla och bekväma att använda. Det här är helt enkelt ett riktigt bra val för den som vill ha många delar, och en riktigt snygg och bra takdusch, till ett riktigt bra pris.

Fördelar:

 • Stort duschset i sex delar
 • Mycket prisvärd
 • Snygg design
 • Supertunn takdusch
 • Lång duscharm som ger generöst duschutrymme
 • Vridbar duscharm och takdusch
 • Enkelt att torka bort kalkavlagringar
 • Inbyggd, automatisk hetvattenspärr
 • Safe Tocuh-funktion
 • Flexibelt väggfäste
 • Omkastarfunktion
 • Hög kvalitet
 • Enkelt att installera och använda

Nackdelar:

 • Inga nackdelar

ARROW Duojet 3005 – Budget

Vinnaren i budgetsegmentet är Arrow Duojet 3005. I detta duschset ingår, förutom takdusch, även en massagehanddusch, omkastare för val av dusch, tvålkopp och en töjbar metallslang på 1,5 till 2 meter.

Såväl handduschen som takduschen har antikalkfunktion, och duscharna ansluts till en blandare med anslutningsslang i metall på 50 centimeter. Väggfästena är minimalistiska och flexibla, och de kan även användas för montering i befintliga hål om sådana finns.

Höjden är 100 centimeter inklusive takduschrör, bredden är 20 centimeter och djupet 51,8 centimeter från vägg till ytterkanten av takduschen. Detta är ett billigt och enkelt duschset, som håller hyfsat hög kvalitet och är ett bra val för den som inte vill behöva betala allt för mycket för en takdusch.

Fördelar:

 • Prisvärt duschset
 • Töjbar metallslang på 1,5 – 2 meter
 • Antikalkfunktion
 • Lågt pris
 • Enkelt att installera och använda
 • Hyfsat hög kvalitet

Nackdelar:

 • Inga nackdelar

Köpguide till bästa takduschen 2021

En takdusch har många fördelar, och passar perfekt som komplement till en handdusch. Men det är inte alltid så enkelt att veta vad man ska tänka på när man ska köpa en sådan – vad är egentligen viktigt att fokusera på? För den som bara har haft handdusch tidigare kan det kännas en aning förvirrande.

Men faktum är att det inte alls behöver vara särskilt krångligt att välja takdusch. Precis som med det mesta så handlar det främst om vad du själv föredrar. Det finns en hel del olika varianter när det gäller takduschar, och bara du själv kan veta vilken som är rätt val för dig.

För att göra det lite enklare så kommer vi här att gå igenom en del av de saker som kan vara bra att tänka på när du ska köpa takdusch – och då inte minst vilka olika modeller och designer som finns att välja mellan. Förhoppningsvis kan detta göra det lite enklare att välja rätt takdusch för just dig.

Takdusch med blandare – vad tänka på?

Det går att köpa en separat takdusch om man enbart behöver en sådan. Då är det förstås viktigt att se till så att blandaren fungerar med takduschen. Ett enklare alternativ kan vara att köpa ett så kallat duschset, där blandare ingår.

När det gäller duschset så bör man dock tänka på att innehållet i dessa varierar väldigt mycket. I en del duschset ingår inte blandare, i andra ingår inte takdusch – och ibland ingår varken det ena eller det andra. Duschsetet kan lika gärna innehålla handdusch och duschslang, till exempel.

Andra duschset innehåller takdusch, handdusch, blandare, duschslang, väggstång och mer därtill. Se därför till att välja ett duschset som innehåller både blandare och takdusch, och eventuellt annat som du behöver.

Takdusch inbyggd – vad tänka på?

En inbyggd takdusch kan antingen monteras i taket, eller högt upp på väggen. Det finns många olika modeller bland inbyggda takduschar, och såväl exklusiva regnduschar som enklare varianter utan några speciella funktioner.

Att sätta in en inbyggd takdusch är ganska avancerat, och därför bör man anlita någon för att göra det. På så sätt kan man vara säker på att det görs på rätt sätt, vilket inte minst är viktigt om något skulle hända, eftersom det kan bli problem med försäkringsbolaget om man har gjort det själv.

Takdusch munstycke – vad tänka på?

Om man behöver byta ut munstycket på takduschen så finns det många olika modeller att välja mellan. Munstycket kan ha olika funktioner och egenskaper, och här kan du utgå från vad du vill ha och välja ett munstycke som passar dig.

Att byta munstycket på takduschen brukar inte vara särskilt avancerat, och det går alldeles utmärkt att göra det själv.

Takdusch svart – vad tänka på?

En svart takdusch kan vara snyggt som en annorlunda detalj, kanske tillsammans med att övriga delar i duschen är svarta – och kanske även andra detaljer i övriga badrummet. Men det här är förstås helt och hållet en smaksak – en del vill att i stort sett hela badrummet ska vara svart, medan andra väljer vissa detaljer.

Svart går alldeles utmärkt att kombinera med vitt, eller med andra färger. Fördelen med svart är just att det är enkelt att kombinera. Det kan dock vara bra att tänka på att om man har mycket svart i badrummet så blir en ordentlig belysning extra viktig.

Vad ska man tänka på när man väljer takdusch?

När du ska köpa en takdusch så bör du först och främst fundera över vad du behöver. Kanske behöver du även en handdusch, eller en blandare till exempel. Att köpa ett duschset kan vara praktiskt, dels kan det bli enkelt och prisvärt om du ändå behöver flera saker, och dels vet du att allting passar ihop.

Utöver det handlar det mest om vad du själv föredrar, och vill ha. Fundera över storlek, form, egenskaper och funktioner – ja, allting egentligen. Kanske vill du ha en svart takdusch, eller en rektangulär? Kanske vill du ha olika typer av duschstrålar att välja mellan? Eller någon speciell funktion?

När du vet vad du vill ha så kommer det bli enklare att hitta det. För att begränsa alternativen ytterligare kan du även sätta en budget i förväg. Därefter är det bara att kolla runt, läsa på och jämföra olika alternativ för att hitta den takdusch som passar dig och ditt badrum allra bäst.

Lämna en kommentar